Markiser - markise - fra Markisemannen
Få gratis befaring!
loader
Finn din nærmeste markisemann for gratis befaring:
Få gratis befaring!

Markiser

Markisemannen leverer markiser for terrasser og vinduer – samt helt frittstående markiser.

Vi har et stort og bredt utvalg av modeller, duker og løsninger når det gjelder markiser. Vi hjelper deg med trygge valg, og skreddersyr løsninger tilpasset dine behov og ønsker. Markiser gjør rett og slett livet bedre, enklere og mer behagelig!

Terrassemarkise

Terrassemarkise

Med terrassemarkise blir uteplassen nærmest som et ekstra rom i huset. Den skjermer for sol og regn om dagen og skaper en lun stemning om kvelden. Vi har et stort utvalg og hjelper deg å finne den rette markisen.

Les mer
Vindusmarkise

Vindusmarkise

Vindusmarkiser gir skjerming for både sollys og innsyn. I tillegg gir det fasaden et helt eget preg, alt etter hvilken type markise du velger. Vi har stort utvalg og kommer på gratis befaring.

Les mer
Frittstående markise

Frittstående markise

En frittstående markise kan du plassere hvor du vil på et åpent areale, og kanskje til og med flytte på den hvis du ønsker å variere. Gir god solskjerming, lun atmosfære og en følelse av å være på uteservering.

Les mer

Markiser – skjerming for lys, varme og vind

Solen gir oss energi og byr på etterlengtet lys og varme etter en lang norsk vinter. Behovet for markiser og skjerming mot både lys og varme kan likevel bli påtrengende. På spesielt varme dager kan skygge være å foretrekke, f.eks. når du vil spise, lese eller leke ute – i behagelig temperatur. Markiser sørger også for at solen ikke står rett inn gjennom vinduer i boligen din, og at varmen i langt større grad holder seg utendørs. Markiser beskytter også innvendige møbler, tepper og interiør mot direkte sollys og skader.

 

Fordelen med markiser er at du får dekket flere behov: 

 • Markiser holder den verste varmen ute på varme sommerdager 

 • Markiser gir ekstra skygge på uteplassen når du ønsker det 

 • Markiser skjermer for sjenerende sollys, f.eks. ved TV-titting. 

 • Markiser beskytter mot direkte sol, som kan skade møbler og interiør.

 • Markiser skjermer også mot regn og dårlig vær.

 • Markiser gir deg muligheten til å forlenge utesesongen.

 

Markiser av høy kvalitet

Vi produserer våre markiser på egen fabrikk i Molde. Det betyr at du får markiser som er tilpasset norske forhold – med store temperaturforskjeller og med ytre påvirkning fra sol, vind, snø og regn. Vi produserer og leverer derfor solide, kraftige markiser av høy kvalitet. 

Våre ulike markiser dekker ulike behov. Vi gjennomfører befaring hjemme hos deg – kostnadsfritt  – og leverer skreddersydde løsninger og markiser tilpasset ditt hjem, dine ønsker og dine behov.

Se vår store kolleksjon av markiseduker– og få markiser som er tilpasset fasade, husfarge og omgivelser. Du kan velge mellom 160 forskjellige markiseduker! 

Vi har også ny og revolusjonerende markiseduk – nanoduk – med selvrensede effekt. Markiseduken har de beste tekniske egenskaper tilgjengelig på markedet i dag, og det nyeste innen nano-impregnering. Teknologien gir et unikt dukmateriale, som gir markiser ekstra lang levetid – og deg et langt enklere vedlikehold i fremtiden.

Tilbehør til markiser

 • Med veggbryter uten ledninger kan du betjene markiser motorisert med et fingertrykk. 

 • Med fjernkontroll kan du betjene markisen motorisert fra en godstol – enten ute eller inne.

 • Med en app på mobilen kan du betjene markisen fra din egen mobil – både hjemmefra eller når du er på jobb.

 • Med timer kan du programmere solskjerming og markiser til justere seg på spesielle tidspunkter på døgnet.

 • Vindvakt er en sensor som styrer markisen –  ved at den kjøres inn om det blir mye vind.

 • En solsensor kan kjøre markisen automatisk ut og inn – avhengig av om det er sol eller overskyet.

 • Vindsikringsstag gjør markisen mer stabil og hindrer markisen i å vippe ved vind.

 • Frontkappe er en diskret duk som monteres i markisens endelist. Duken sveives ned vertikalt – og hindrer innsyn, lav sol og vind.

 • Lyslist under markiser kan festes i vegg eller tak. Lyset kan justeres trinnløst med fjernkontroll. 

 • Varmelampe kan monteres under markiser og gjør at du kan forlenge både kvelder – og utesesongen. Varmen justeres med fjernkontroll.

 

Gratis befaring for markiser og solskjerming

Markisemannen utfører gratis befaring og hjemmebesøk dersom du ønsker gode råd, å få utført riktig måltaking og få presentert utvalget av løsninger og varianter av markiser, solskjerming og tilbehør. Da kan du i fred og ro ta vurderinger og valg hjemme hos deg selv. 

 

Historisk om markiser

Folk visste å sette pris på skygge allerede for lang tid tilbake. De første markiser stammer fra Midtøsten og Afrika, hvor hud og vevde matter ble hengt på stolper for å skape et bærbart hvilested som beskyttet mot den brennende solen. Med sine butikker og åpne markeder så menneskene i de stadig voksende byene at markiser var den åpenbare løsningen – for å holde folk avkjølt og som et betydelig konkurransefortrinn i selve salgssituasjonen.

For omtrent 150 år siden ble de første uttrekkbare markiser oppfunnet i USA. De spredte seg raskt til Europa, hvor uttrekkbare markiser lenge har vært en nødvendighet for butikker og vinduseksponeringer. Bruken av markiser ble etter hvert adoptert av privatmarkedet, og er i dag både en naturlig og praktisk del av boliger og fasader.

Finn din nærmeste markisemann for gratis befaring:
loader