Plisségardiner - Plissegardiner
Få gratis befaring!
loader
Finn din nærmeste markisemann for gratis befaring:
Få gratis befaring!

Plissegardiner

Det unike med plisségardiner er at de kan tilpasses de fleste vindusformer. Plisségardiner tar liten plass og kan betjenes på veldig mange måter.

Plisségardiner – gjerne også kalt trekkspillgardiner – er en elegant og stilren form for solskjerming som passer i alle typer rom. Fordelen med plisségardiner er at de bygger svært lite når de er trukket helt opp, og gir et behagelig, mykt uttrykk når de er sluppet ned eller er plassert midt på vindusflaten. Den snorløse varianten av plisségardiner er ekstra barne- og kjæledyrsikker, og det er mange modeller og ulike funksjonaliteter å velge blant.

I vårt designverktøy kan du enkelt sammenligne ulike typer solskjerming, farger, rom og mer!

Multifunksjonelle plisségardiner

Det geniale med plisségardiner er at du kan velge mellom mange ulike betjeningsmuligheter. En mulighet er betjening med Up & Down, hvor gardinen kan dekke hele eller deler av vinduet, samt åpnes og lukkes fra både topp og bunn. Med andre ord kan du selv velge hvilket område av vinduet som trenger skjerming for ikke å slippe inn direkte sol, og samtidig få inn mye dagslys. Du får selvsagt også godt utsyn, hvis ikke hele vinduet er dekket av plisségardinen. 

Plisségardiner passer nesten alle vindustyper og er spesielt velegnet til takvinduer og vinterhager. Dersom du har ulike typer vinduer i hjemmet ditt, kan du likevel ha samme type innvendig skjerming med plisségardiner på alle.


Plisségardiner som både skjermer for lys og demper lyd

Du vil raskt oppdage at plisségardiner krever liten plass i vinduskarmene dine, og er lite i veien for andre ting. Har du for eksempel planter som krever mye lys, men ikke direkte sollys, kan du enkelt regulere plisségardinene etter hvor solstrålene treffer. Dekker plisségardinene hele vinduet er de ikke bare lystette, men også lyddempende. Har du mye støy utenfra, kan plisségardiner være med på å gjøre atmosfæren inne roligere og behageligere. 

Plisségardiner er perfekte for å hindre innsyn

I tettbebygde strøk eller der vindu er vendt ut mot vei eller nabo, er plisségardiner et perfekt og populært alternativ. Plisségardiner hindrer innsyn, men kan fortsatt slippe fortsatt lyset inn. 

Ønsker du størst mulig fleksibilitet i forhold til innsyn, bør du velge plisségardin. 

Med plisségardiner har du enda større frihet til å velge et spesifikt område av vinduet du har lyst til å hindre innsyn gjennom. Dra fra toppen og ned, eller dra fra bunnen opp, og plasser plisségardinen der du ønsker skjerming for innsyn.

Uansett hvilken form vinduet ditt har, finnes det alltid en løsning med plisségardiner. De kan tilpasses nesten alle typer vinduers form og størrelse. Velg mellom motorisert plisségardin eller en plisségardin du kan trekke ned på tradisjonelt vis.

Velger du plisségardiner får du en elegant og effektiv løsning

Velg mellom plisségardiner med tett eller transparent vev – eller begge deler. Plisségardiner med snor  – eller med håndtak? Sistnevnte anbefales hvis du har små barn eller kjæledyr. Du kan også velge motorisert bemanning med fjernkontroll eller bryter for våre plisségardiner – perfekt hvis det står store møbler foran vinduet som hindrer tilgang.

Plisségardiner har skarpe og elegante linjer, men uten å gi et ”hardt” uttrykk. De er både tidløse og dekorative og fås i flere farger og mønstre. Plisségardiner kan ofte være prikken over i-en i kombinasjonen av solskjerming og designelement til interiøret. Plisségardiner er i de fleste tilfeller et godt alternativ til klassiske rullegardiner og persienner.

Med plisségardiner til vinduene dine får du:

• God lys- og solskjerming
• Mulighet for skjerming OG mye dagslys inn i rommet samtidig
• Perfekt for fleksibel skjerming av innsyn
• God lyddemping
• Mulighet for skjerming til alle typer vinduer
• Kan fåes med både tett og transparent vev
• Gir deg fortsatt god plass i vinduskarmene
• Leveres med sikker og enkel betjening
• Gir naturlig og mykt dagslys inne
• Opptrer som et designelement som står til resten av interiøret ditt

I tillegg til plisségardiner finnes det også andre utmerkede løsninger. Se våre andre alternativer for innvendig solskjerming; lamellgardinerklassiske rullgardiner eller Zebra rullegardiner og persienner

 

Betjeningsmåter
Snor
Snor

Våre plissegardiner leveres med solid snorbetjening som standard.

Håndtak
Håndtak

Ingen snor eller kjede nødvendig. Betjen plissegardiner enkelt med et nett håndtak.

Snorløst
Snorløst

Snorløs betjening for plissegardiner. Der du kun skyver/trekker i selve underlisten.

Kjedetrekk
Kjedetrekk

En vanlig, enkel og solid måte å betjene plissegardiner på.

Pumpefunksjon
Pumpefunksjon

Betjenes med en kort snor, man enkelt "pumper" plissegardiner opp eller ned.

Veggbryter
Veggbryter

Veggbryter uten ledninger. Betjen plissegardiner motorisert – og med én finger.

Fjernkontroll
Fjernkontroll

Betjen plissegardiner med fjernkontroll fra en godstol – enten ute eller inne.

Appstyring
Appstyring

Betjen plissegardiner fra din egen mobil. Hjemme – eller fra kontoret.

Tilbehør
Svevende/Toveis
Svevende/Toveis

Plissegardiner kan innstilles i presis posisjon som ønskes. Den kan trekkes ovenfra og ned, samt nedenfra og opp.

Dobbel duk
Dobbel duk

Plissegardiner bestående av 2 lag tekstil – som en dobbel plissegardin (Duette®).

Sideskinner
Sideskinner

Plissegardiner med sideskinner gjør at du optimaliserer rommet for mørklegging.

Betjeningsstang
Betjeningsstang

Har du et høyt vindu, og du ønsker betjening med håndtak, kan du benytte denne fleksible betjeningsstangen for plissegardiner.

Temperatur sensor
Temperatur sensor

En sensor som kjører plissegardiner opp og ned etter behov. Blir det for varmt – kjøres gardinen ned av seg selv.

Timer
Timer

Med timer kan du programmere dine plissegardiner til å justere seg til spesielle tildspunkt på døgnet.

Rammefarge
Rammefarge

Detaljer og avsluttninger på plissegardiner leveres i 3 ulike farger: mørk, sølv og hvit.

Doble plissegardiner reduserer varmetap

En jevn temperatur i hjemmet ditt sikrer et godt inneklima. Doble plissegardiner kan redusere varmetapet fra vinduene med inntil 46 %. Særlig i et land som Norge, med store temperaturforskjeller, er det en fordel både å holde på og beskytte seg mot varmen. Med et godt inneklima unngår du at varmekilder skrus av og på i løpet av døgnet. Med varmekilder som arbeider ujevnt vil det dannes fukt, som man enten ikke får luftet ut fordi det blir kaldt, eller man må lufte ut – med stort energiforbruk og større kostnader som en følge av dette.

Derfor isolerer doble plissegardiner

Luftekanaler i doble plissegardiner gjør at varmen holder seg inne om vinteren og ute som sommeren. Luftkanalene mellom plissegardinenes inner- og ytterside danner en isolerende barriere som forhindrer luft å strømme gjennom. Dermed reduseres transporten av varme mellom plissegardinens inner- og ytterside. Det betyr at yttersiden av plissegardiner kan avvise kulde, mens gardinens innerside holder på varmen. På denne måten holder varmen seg innendørs om vinteren, og om sommeren gir doble plisségardiner deg mulighet til å holde det svalt og behagelig innendørs.

Rengjøring av plissegardiner

Ved jevnlig rengjøring med fjærkost eller støvsuger på lav effekt, holder du dine plissegardiner enkelt ved like. Flekker bør fjernes så raskt som mulig med en myk svamp, lunkent vann og et ikke-syntetisk vaskemiddel. Slik får du dine plissegardiner til å leve lenge.
Finn din nærmeste markisemann for gratis befaring:
loader